• HU: 0620 924 6450 HR: 0038 599 657 8247
facebook_page_plugin

Ajánlatok

Vörös partszakasz

18-12-2017 Hits:2921 Programok Attila Apartmanok - avatar Attila Apartmanok

Vir sziget végén a nyugti oldal legvégén a hídtól 15km-re található a híres vörös "zátony...

Tovább...

NIN

02-01-2016 Hits:4993 Programok Attila Apartmanok - avatar Attila Apartmanok

Nin Zadartól 14 km-re fekvő 1200 lakosú kisváros, amely Horvátország történelmében igen fontos szerepet játszott.Ez...

Tovább...

Szolgáltatások és kínálatok

18-10-2010 Hits:12950 Programok Attila Apartmanok - avatar Attila Apartmanok

Kínálataink,szolgáltatásaink minden évben egy kicsit bővült. Igyekszünk, hogy vendégeink elégedettek legyenek mindennel amit szállásunk és...

Tovább...

A tengerparti strand 60m - 300m vannak a…

10-03-2010 Hits:15029 Programok Attila Apartmanok - avatar Attila Apartmanok

Vir sziget egyik érdekessége a sok közül, hogy partszakaszát változatos strandok díszítik. A partok mellett...

Tovább...

Pag sziget

01-03-2010 Hits:14071 Programok Attila Apartmanok - avatar Attila Apartmanok

Vir szigetről elindulva Pag sziget felé egy 60 perces út, gyönyörű táj  és festmény hangulat...

Tovább...

Zaton

01-03-2010 Hits:15323 Programok Attila Apartmanok - avatar Attila Apartmanok

Vir sziget-től mindössze 8km-re helyezkedik el ,a  Zaton Holiday Village****. Évek óta az egyik legnépszerűbb...

Tovább...

Zadar

01-03-2010 Hits:10960 Programok Attila Apartmanok - avatar Attila Apartmanok

Vir szigetől 20km-re található a magyar időkben Zára-nak nevezett város ZADAR. Sajnos mind a II...

Tovább...

Sabunike

01-03-2010 Hits:17732 Programok Attila Apartmanok - avatar Attila Apartmanok

Sabunike település Vir szigettől mindössze 5 km-re van. A strand szinte mindenkit ámulatba ejt, mikor...

Tovább...

Plitvicei tavak

01-03-2010 Hits:11192 Programok Attila Apartmanok - avatar Attila Apartmanok

A Plitvicei tavak, Horvátország legnépszerűbb és legcsodálatosabb nemzeti parkja, mely európai viszonylatban is a legvarázslatosabb...

Tovább...

Paklenica

01-03-2010 Hits:10070 Programok Attila Apartmanok - avatar Attila Apartmanok

Egy csodálatos természeti képződmény. A megannyi barlangot, fenséges kanyont és kiterjedt erdőket magába foglaló Paklenica...

Tovább...

Krka Nemzeti Park

01-03-2010 Hits:10255 Programok Attila Apartmanok - avatar Attila Apartmanok

A Krka Nemzeti Park (hor.Nacionalni park Krka) 17 km-re található Šibeniktől. A nemzeti park a...

Tovább...

Kornati Nemzeti Park

01-03-2010 Hits:9500 Programok Attila Apartmanok - avatar Attila Apartmanok

A Kornati Nemzeti Park Horvátország egyik legszebb és legnépszerűbb nemzeti parkja. Az 1980-as évek elején...

Tovább...

Adventure Park

01-03-2010 Hits:11170 Programok Attila Apartmanok - avatar Attila Apartmanok

Vir sziget központjában egyre több lehetőség nyílik, különböző szolgáltatásokra illetve lehetőségekre. Itt szeretném elmondani, hogy...

Tovább...

Vir sziget végén a nyugti oldal legvégén a hídtól 15km-re található a híres vörös "zátony" vagy másnéven vörös partszakasz. Itt a sziget a tengerszint feletti legmagasabb pontja 12m. Csodálatos partvidéke,és érintetlen területen fekszik. Csak az ide látogatók hagynak nyomot, hogy itt voltak ! Itt nappal lehet búvárkodni,napozni,a csend és a gyenge szél hangulatában. A naplemente innen csodálatos,ha nincs felhőzet mert akkor tényleg olyan látvány fogad bennünket,hogy a nap a tengerbe nyugszik. Csodálatos élményt nyújt itt mindenkinek. Végig betonos út vezet ide, és tovább haladva a világító tornyot is meg lehet nézni. Bévebben a helyszínen, hogy oda találj! :)

Nin Zadartól 14 km-re fekvő 1200 lakosú kisváros, amely Horvátország történelmében
igen fontos szerepet játszott.
Ez volt az első állandó horvát település, Horvátország első kulturális és politikai központja, valamint horvát püspöki székhelyként is működött. Itt található Horvátország első katedrálisa.Nint a környék gyöngyszemének tartják, valódi homokos tengerpart is található itt.

Kínálataink,szolgáltatásaink minden évben egy kicsit bővült. Igyekszünk, hogy vendégeink elégedettek legyenek mindennel amit szállásunk és környékünk biztosítani tud.

Elsősorban megemlíteném az internet szolgáltatásunkat ami INGYENES vendégeink részére!

Mindegyik apartman kínálatunkban elérhető.

Tehát hozd magaddal valamelyik okos eszközöd (okos telefonod,Notebook,iPAD,TAB,) és használd ki a lehetőséget !

Vir sziget egyik érdekessége a sok közül, hogy partszakaszát változatos strandok díszítik.
A partok mellett apró kavicsos és homokos strandok egyaránt megtalálhatók.

 A strand az apartmanoktól mindössze 60 - 300 méterre található. A part itt kavicsos,lassan mélyülő,ahol a kisgyermekek is önfeledten élvezhetik a fürdőzést.

Vir szigetről elindulva Pag sziget felé egy 60 perces út, gyönyörű táj  és festmény hangulat övezi ameddig a szem ellát. Pag városát a velebit hegység északi részén határolja.

Az Óváros egyszerüen lenyűgőző és szép. Egy igazi dalmát vidék. A szerpentines út ami Novalja felé vezet, több helyen is meg lehet állni és a városra való letekintés egy fantasztikus élményt nyújt. Érdemes megnézni egy napos kirándulással vir szigetről.  

Vir sziget-től mindössze 8km-re helyezkedik el ,a  Zaton Holiday Village****. Évek óta az egyik legnépszerűbb családi nyaralóhely, és elégedett vendégek sokasága mellett számtalan elismerést és kitüntetést tudhat magáénak. Akik családosan érkeznek azoknak ez a  hely ideális a teljes napi kikapcsolódásra. A hosszú homokos és kavicsos strandnak és a gyermekbarát szolgáltatásoknak köszönhetően családoknak ideális választás. Összesen 30 hektárnyi, fenyőfákkal borított területen helyezkedik el az üdülőközpont, ahol kemping helyek, apartmanok és mobilházak találhatóak.  A belépés autó után kell megfizetni ami kb:60kuna. Tehát ha 5-6fő van az autóban akkor is ennyi a belépő. 

Vir szigetől 20km-re található a magyar időkben Zára-nak nevezett város ZADAR. Sajnos mind a II. Világháború, mind szerb-horvát háború megviselte a szigeten lévő óvárost is. Sok látnivalója akad a római időktől kezdődően, de a bombázások miatt az óváros szerkezete és hangulata sem egységes. Sok szocreál épület csúfítja a tereket. Ezzel együtt is feltétlenül érdemes bejárnunk az óvárost. Az utóbbi időben sokat tettek a városért, hogy méltó idegenforgalmi központ legyen a dalmát városok sorában.

Sabunike település Vir szigettől mindössze 5 km-re van. A strand szinte mindenkit ámulatba ejt, mikor meglátja. Gépkocsival a strandig el lehet menni, parkolás megoldva. A panorámás öböl egy festői környezetben , távol a velebit hegységtől ,de ha tiszta a levegő akkor közelsége bámulatba dönti a nézelődőt.Belépőjegy nincs a strandra,csak parkolásért kérnek 10 kunát.Nyitott és hosszú homokos kavicsos partszakasz borítja a partot. Évről évre mindig valami újdonságot kínálnak az ottani horvátok.  A vízen való lehetőségek: Vízibicikli, szörf, motorcsónak, vízisí. A strand területén napernyők ,napozó ágyak bérelhetők.

A Plitvicei tavak, Horvátország legnépszerűbb és legcsodálatosabb nemzeti parkja, mely európai viszonylatban is a legvarázslatosabb természeti látványosságok egyike. Egyedi szépségénél fogva az UNESCO a Világörökségek sorában jegyzi. A tórendszert 16, egymáshoz festői vízesésekkel kapcsolódó tó alkotja, melyeket sűrű erdők öveznek.

Egy csodálatos természeti képződmény. A megannyi barlangot, fenséges kanyont és kiterjedt erdőket magába foglaló Paklenica vidéke hihetetlen harmóniában tárja a látogató elé a hegyek és a tenger együttesét. A leghíresebb barlang az ún. Manita Peć 175 m hosszú.

A Krka Nemzeti Park (hor.Nacionalni park Krka) 17 km-re található Šibeniktől. A nemzeti park a Krka folyó nagy részét, Skradintól  Kninig tartó szakaszát foglalja magában. A Krka Nemzeti Parkban számos szikla, vízesés, valamint különleges állat-és növényvilág található. 18 halfajból 10 endemikus, tehát a világon egyedül a Krka nemzeti parkban található Európa egyik leggazdagabb, legszebb és legértékesebb természeti területéről van szó.

A Kornati Nemzeti Park Horvátország egyik legszebb és legnépszerűbb nemzeti parkja. Az 1980-as évek elején nyilvánították természetvédelmi területté. Nevét a legnagyobb szigetéről, a Kornat szigetről kapta. Területe 220 km2 amelyen közel 150 fehér kopár, sziklás sziget található. Ezek a kis szigetek úgy néznek ki mint a bálnák hátai: ívesek és szürkék. Az egész nemzeti park olyan mintha egy bálnaraj szabadult volna az Adria ezen részére.

De mi is a titka, hogy sok-sok turista eljön és megcsodálja – e gyönyörű térséget? Találgathatunk, hogy mi is lehet… azonban bizonyos, hogy a gyönyörű  tengeri látványvilág egyik fontos eleme a szigetek nyílt tenger felé néző partszakaszain szinte függőlegesen magasba emelkedő,  fehér sziklafalak – melyeket a szigetvilág «koronáiként» emlegetnek, s amelyek szinte vizuális védjegyévé váltak a szigetcsoportnak.
Bizonyos szigeteken megtalálható madárfajok, köztük Vándorsólyom, sarlósfecske, üstökös kárókatona – hogy csak a legtipikusabbakat említsük a koronás sziklákon tömegesen fészket rakók közül, s akiket a valószínűtlenül meredek sziklaóriásokkal együtt csak a távolból csodálhatunk, a sziklamászás itt ugyanis szigorúan tiltott.
A szigetek körül hét jól feltárt búvárterület várja a tengeralatti tájak megszállottait, akiket a helyi búvárközpontok tapasztalt munkatársai látnak el első kézből származó konkrét tippekkel. Azt már csak a búvárkodók kedvéért tesszük hozzá, hogy a sziklafalak esési szöge a vízfelszín alatt is változatlan…

Akik inkább a szárazföldi kalandozásra szavaznak, azoknak túrázást javaslunk a szigetek csúcsain létrehozott kilátókhoz (Metlina, Opat, Vrujsko, Litnji-csúcs, Otočevac), melyekről akár a nemzeti park teljes területe is belátható. A nemzeti park szárazföldi területeinek nagy része a helybéliek magántulajdonában van, ezért a szigeteken barangolva tartsuk tiszteletben a birtokhatár-jelöléseket. Ezeket a határokat jól látható szikla kerítések és egyéb bekerített  eszközökkel ellátták.  
A szigeteken az emberi civilizáció több mint egy évezredes nyomai is fellelhetőek: Kornat és Žut szigetek magaslatain barangolva illírkorabeli rommaradványokra és kőhalmokra bukkanunk, Kornat-szigeten a bizánci időkből (feltehetőleg a 6. századból) származó Tureta-erődítményhez érdemes felsétálni, mely a maga idejében jelentős védelmi szerepet töltött be a térségben.
Érdekes kitérőt tehetünk a Lavsa település közelében fekvő egykori sóle párló ma már ugyan sekély víz borította maradványaihoz, s ha már arra járunk, ne hagyjuk ki Vela Panitula szigetecskét, ahol a 16. század elején a velencei helytartók egy kisebb várat is építtettek, mely elsősorban a helyi adószedés színhelye volt – a környék halászai itt rótták le a kifogott halmennyiség után járó adójukat. A kemény halászélet rákényszerítette őket, hogy áttelepedjenek a közeli Piškeri-szigetre is, ahol kezdetleges településformát alakítottak ki, de csak a nyári újholdak idején tartózkodtak itt, amikor a legkönnyebben lehetett az ún. «kékhalakra» vadászni. Velence fennhatóságának megszűntével egyre kevesebbet tartózkodtak a szigeten a halászok, így ma már csak elvétve bukkanunk településnyomokra a picinyke szigeten.

Horvátországi utunk során ne sajnáljuk az időt egy rövidebb-hosszabb kirándulásra ezen a valóban lenyűgöző szépségű, időtlen múltba visszarepítő tájon, ahová tökéletesen eredeti módon írta be kézjegyét a természet. Élvezzük a szelíden rapszodikus, mesterien civilizálatlan látványvilágot, szívjuk mélyre magunkban a sós-párás levegőt – töltsük fel mindezzel lemerült testünk és szellemünk akkumulátorait.

A Kornati szigetekhez több kikötőből indulnak hajójáratok, mely kikötőkhöz közeli szállásokat itt könnyen talál: Biograd, Šibenik, Zadar. A hajózással  felmerülő kérdések, illetve hely foglalása, az apartman helyszínen lehet.

Vir sziget központjában egyre több lehetőség nyílik, különböző szolgáltatásokra illetve lehetőségekre. Itt szeretném elmondani, hogy évek óta figyelem a sziget fejlődését, és eddigi tapasztalataimra utalva nem csalódtam. Régebben nem volt gyógyszertár,nem volt valuta váltó hely, több vásárlási lehetőség, illetve a gyerekeknek való szórakozás. A szigeten az extrém szolgáltatások közül megemlíteném a quadokat, kis motorokat,bicikliket, amit kölcsönözni lehet.Egy újdonság ami Vir szigettől 15percre található ADVENTURA PARK és a PAINTBALL pálya.

 

Kereső

2023-12-08
2023-12-09

Ez a weboldal cookie-kat használ a hitelesítés, navigáció és egyéb funkciók kezelésére. Honlapunk használatával Ön elfogadja hogy cookie-kat helyezhetünk el az eszközén.
GDPR letöltés | GDPR rendelet