Vir sziget – strandok

Horvátország

Vir sziget - strandok

Egy két strand, amit szívből ajánlunk….

Žitna öböl

Žitna öböl strand

Vir egyik leglátogatottabb strandja a Žitna öböl. Festői kilátással Pag szigetére és a csodálatos Velebit hegyre. Ami a strandot illeti, padok a strand körül végig vannak felállítva, a part betonos és kavicsocs. A  tengeralja részben sziklás, részben homokos. A strandon két étterem és egy kávézó található fagylalttal. A strand közelében 100m -re egy kisbolt is van. 

strand

Soldatica strand

Soldatica beach rész, Vir sziget északi részén található, vagyis a Soldaticai apartmanok  itt helyezkednek el ami 150m távolságra van. Kavicsos part, és gyöngy tiszta tenger. Gyönyörű kilátással a partról a Velebit hegységre. Ez a rész a legkeskenyebb a szigetnek, és itt a déli partra is könnyedén át lehet sétálni, ami kb 200m. Strand ,étterem, található itt.

vörös szikla

Duboka draga / Vörös szikla

Vir sziget végén a nyugati oldal legvégén a hídtól 15km-re található a híres
Duboka draga „vörös szikla” vagy másnéven vörös partszakasz. Itt a sziget a tengerszint feletti legmagasabb pontja 12m. Csodálatos partvidéke, és érintetlen területen fekszik. Itt nappal lehet búvárkodni,napozni,a csend és a gyenge szél hangulatában. Meditálhatsz itt egyedül eldugott helyeken. A naplemente innen csodálatos, ahogy a tengerbe „megy”. Csodálatos élményt nyújt itt mindenkinek. 

Kozjak

Kozjak strand

Kozjak rész, Vir sziget déli oldalán helyezkedik el, egy gyönyörű öböl stranddal, ahol egy történelmi várrom is látványosságot kínál az adria tengerpart szélén. Homokos, nagyon apró kavicsos parttal rendelkezik. Gyerekes családoknak is ideális a strandoláshoz. Étterem, kávézó is a közelben. Apartmanoktól  autóval kb 5-6km.

Jadro Strand

Jadro strand

Jadro Beach! Vir sziget központjában a centerben van a déli parton. Szinte mindenki felkeresi ezt a strandot, de itt a fő szezonban fizetni kell a parkolásért. Ez az egyetlen hely ahova kocsival megyünk és fizetős! Itt minden megtalálható amit csak akar az ember. Nappal strandolás , és este suvenirozás a bazár soron 🙂  Kávézók, éttermek, kölcsönzők,..stb A távolság az apartmanoktól kb 3-4km,de gyalog is megtehető kb 20-30 perc sétával.