Vir sziget - vöröszátony
Vir sziget

Adria tenger egyik legjobb kis szigete, ahol homokos, kavicsos,sziklás partszakaszok határolják be. Ingyenes híd a szárazfölddel! Nem kell fizetni! Tudj meg többet a szigetről..

Nin
Nin település
Egy igazi kis Óváros, amely híres a homokos laguna beach tengerpartjáról. Kis gyermekes családoknak, a legtökéletesebb hely, de nyilván mindenki jólérzi itt magát.Tudj meg többet…
Zadar
Zadar /Zara/

Zadar! Az egyik legszebb Óvárossal rendelkező város Észak Dalmáciában. Itt a történelmi mult mutatkozik. Emelett gazdag kínálattal rendelkezik ami egy tengerparti városra jelemző. Éttermek, kávézók, szinte az év 365 napján nyitva!  Tudj meg többet…

Pag
Pag város
Pag város nem nagy belvárosi résszel rendelkezik, de annál inkább hangulatos a sikátoros keskeny kis utcák a belvárosban. Igényes éttermek és szórakozási lehetőségek kínálkoznak. Tudj meg többet..

Vir sziget

Vir sziget
Horvátország egyik legkisebb szigete ahol életszerüen lakják. Köszönhető a gyors fejlődésnek, a turizmusnak, hogy közkedvelt idegenforgalmi turista hely lett.
A TOP 10 – ben benne van sziget.
A sziget érintetlen természeti strandjai, történelmi látnivalói  biztosítanak egy emlékezetes nyaralást. Akár kihívásnak vagy, akár a történelem rabja vagy, vagy csak csupán kíváncsi vagy, egyszerűen csak pihenni és kikapcsolódni szeretnél, a Vir-sziget mindenki számára tartogat valami új élményt.

Vir-szigetre való utazás több mint egy nyaralás, a gazdag horvát gasztronomiában , kultúrában, beleolvadhatsz és megismerheted.  Természeti csodák, (lásd: Vörös szikla) és felejthetetlen történelmi helyek amik emléket szereznek neked. Akár családi utazást, akár szervezett utazás, vagy romantikus kikapcsolódást szeretnél, akkor gyere és nyaralj , pihenj, szórakozz, itt a Vir szigeten.

Nin város

NIN
Nin, Vir szigettől mindössze 8 km-re fekvő 1200 lakosú kisváros, amely Horvátország történelmében
igen fontos szerepet játszott.
Ez volt az első állandó horvát település, Horvátország első kulturális és politikai központja, valamint horvát püspöki székhelyként is működött. Itt található Horvátország első katedrálisa.

Nin a környék gyöngyszemének tartják, valódi homokos tengerpart övezi.  Igen lassan mélyülő része is van a tengernek, ahol több száz métert kell sétálni ahhoz, hogy a víz igazán mély legyen. Így kisgyerekes családoknak nyugodt szívvel ajánljuk. A strand „laguna beach” a leghatékonyabb vonzása.  Hangulatos kis Óváros település. A gasztronomia itt is kitesz magáért. Ki kell próbálni!  Nin egy csendes, nyugodt kis település, akik klubokat, bárokat, éjszakai szórakozást keresnek, ne ide jöjjenek. Igazi vidámpark látványa fogad bennünket mikor az óvárost szeretnénk megnézni az esti idő felé. Az éttermek, kávézók, igen vonzó látványa amikor a terasz mellett elhaladva ,”megcsapja” az illatfelhő amin átmegy. Na együnk valamit….:) Ezt a helyet nappali fürdésre, és  pihenésre tudom ajánlani, az esti órákat meg egy vacsora illetve egy kellemes sétára ajánlom az Óváros ban.

Zadar / Zara

Zadar

A 70 ezer lakosú Zadar város a régió megyeszékhelye, közlekedési központja, s egyben legnagyobb városa. Több mint 3000 éves történelemmel rendelkezik Zadar. Eredetileg egy kis sziget volt Zadar, majd a középkorban elfoglalta a Velencei Köztársaság. A velencei időkben egy igazi vízi erőddé építették át Zadart. Annyira erős és jól védhető lett Zadar, hogy még a Török Birodalom sem tudta bevenni.

Ha megnéznénk Zadart, a Tengeri kapunál – a kompkikötőnél – érdemes leparkolni. Legalább 4-5 órára váltsunk parkolójegyet. Lesz Zadarban bőven látnivaló.Éttermek kínálatai közül nehéz választani ,hol ebédelj. Finom és finomabb gasztronomiai ételek várnak rád. A Főutcán sok „fast food” hamburgeres van, ha gyorsban szeretnél enni. Ha nem akarunk vagyonokat költeni az ebédre, a város déli részén található Trattoria Colosseumban együnk.Próbáltad már? (forrás: horvatorszaginfo.hu)

Pag város

Pag

Pag első számú látnivalója és egyben az óváros legnagyobb és legmeghatározóbb épülete a Mária Mennybemenetele templom. A katedrális a XV. században épült. Érdekessége hogy a homlokzatán csipke-szerű motívumok vannak.  

A Duke palota a főtéren található a Szent Mária templommal szemben. A XV. században épült a velencei időkben. Ez volt a Velencei Köztársaság által kijelölt herceg főhadiszállása. Innen irányította a teljes sziget sorsát. Az épület nagyon érdekes, hiszen egyszerre megfigyelhetők rajta a velencei- illetve a hagyományos dalmát építkezés jellegzetességei.

Az óvárosban található még a Szent Margit kolostor, ahol a város hölgy tagjait nevelték évszázadokon keresztül. Itt tanították meg a hölgyeknek a női házi munkákat és a csipkekészítés tudományát. A másik érdekes szentély a Szent György templom, mely a XV. században épült. A szentély egyik oldala a várfal része volt. Ma kiállításokat tartanak itt.És nem utolsó sorban a város előtt található Katine híd még érdekesség. A 2010-ben épült, egy XV. századi híd helyére. 30 méter hosszú. Az óvárost a sótárolókkal köti össze. Az új híd az eredeti stílusában lett megépítve. Fehér mészkőből épült, dongás híd a Katine. Csak gyalogosan lehet használni. (forrás: .horvatorszaginfo.hu)